actueel

Belastingaangifte mogelijk tot 19 juli 2006 - 'automatische' tolerantie tot 31 juli 2006

In een persmededeling kondigt minister van Financiën Didier Reynders aan dat de uiterste indieningsdatum voor de belastingaangifte van de personenbelasting dit jaar op woensdag 19 juli 2006 wordt vastgelegd. Dinsdag 18 juli gaf de Minister opdracht aan de Administratie een automatische tolerantie toe te passen tot het einde van de maand juli.

De fiscus zal u niet vervolgen als u uw belastingaangifte (te laat) indient tussen 19 en 31 juli. U hoeft hiervoor m.a.w. ook geen uitstel aan te vragen.

Volmachthouders zoals accountants, belastingconsulenten en boekhouders-fiscalisten die een aangifte via Tax-On-Web doen, krijgen daarvoor tijd tot 31 oktober 2006.

Fiscaliteit is een materie die voortdurend in beweging is. Geïnteresseerden kunnen daarom een kijkje nemen op de websites van de Federale Overheidheidsdienst Financiën en van de Federale belastingsadministraties. U vindt er alle fiscale nieuwigheden (wetgeving, circulaires, formulieren e.d.m.). Daarnaast heeft u op Fisconet een volledige fiscale databank gratis te uwer beschikking.

gepost op 18/07/2006 - categorie : fiscaliteit