actueel

Overnames en herschikkingen in de verzekeringswereld

Verschillende verzekeringsmaatschappijen hebben recent berichten de wereld ingestuurd waaruit blijkt dat er belangrijke veranderingen op til zijn in de Belgische en internationale verzekeringswereld :

De directie van de Franse groep AXA maakte op 14 juni in een perscommuniqué bekend dat ze een overeenkomst hebben gesloten met de Groep Crédit Suisse, één van de grootste banken van Europa. Crédit Suisse verkoopt zijn verzekeringstak Winterthur aan AXA voor 7,9 miljard euro. Het is meteen de grootste overname in de Europese verzekeringswereld sinds de eeuwwisseling.
Winterthur telt over heel de wereld ongeveer 13 miljoen klanten, verspreid over 17 landen. Met de overname wil AXA haar leiderspositie op de Europese markt versterken en wil het haar aanwezigheid in groeimarkten als Oost-Europa en Azië verder uitbouwen.

Fortis AG, Fortis Employee Benefits en FB Verzekeringen zullen vanaf 1 juli hun krachten bundelen (persbericht). De nieuwe groep zal door het leven gaan als 'Fortis Insurance Belgium'. Door het samengaan van twee belangrijke marktspelers, Fortis AG en FB Verzekeringen, ontstaat de grootste verzekeringsmaatschappij van het land. Eén Belg op drie zal klant zijn bij deze nieuwe maatschappij.
Fortis AG, dat zijn producten voornamelijk verdeelt via makelaars, en FB Verzekeringen, dat werkt via de Fortis bankagentschappen en de Bank van de Post, vullen elkaar perfect aan. Beide netwerken zullen dan ook hun autonomie behouden voor wat betreft producten, prijzen en verzekeringstechnische diensten.

Multibrancheverzekeraar Nationale Suisse zal ruim 50000 rechtsbijstandspolissen overdragen aan rechtsbijstandsverzekeraar DAS (persmededeling). Voorheen werden deze polissen beheerd door het schaderegelingsbureau CIVIS, dat in september ontbonden wordt.
Door deze overname versterkt DAS haar positie als marktleider in rechtbijstandsverzekeringen. Het gevolg voor de verzekerden van Nationale Suisse is dat ze voortaan kunnen genieten van nog betere waarborgen.

Zes belangrijke spelers uit de Belgische wereld van preventie, verzekering en nazorg hebben besloten hun krachten te bundelen en onder één gemeenschappelijke vlag verder te gaan (persbericht). 'Mensura' overkoepelt voortaan de diensten van de verzekeringsmaatschappijen ASSUBEL-APRA (arbeidsongevallen) en ASSUBEL-APRA NV (collectieve ongevallen en gewaarborgd loon), van de externe diensten voor preventie en bescherming op het werk MSR-Famedi en APRIM, van ASSUBEL Consult en van APRA Medische Controle.
Het is de eerste keer in België dat een ongevallenverzekeraar en een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk beslissen hun expertise te bundelen. Mensura biedt aan werkgevers een geïntegreerde totaaloplossing inzake preventie, verzekering en nazorg van zowel fysieke als psychosociale risico's waaraan werknemers worden blootgesteld bij hun beroepsactiviteit. Het kiest daarmee resoluut voor het nichesegment 'welzijn op het werk'.

gepost op 16/06/2006 - categorie : algemeen