niet te missen

Pensioensparen - kiest u voor een bancair of verzekeringsproduct ?

Vaak kiezen mensen voor een bancair pensioenspaarfonds omdat de overtuiging leeft dat deze vorm van pensioensparen op lange termijn meer zal opbrengen dan een klassieke pensioenspaarverzekering (Tak 21). Vandaag hebben we een interessantere oplossing voor u.

Er is nu een innovatieve pensioenspaarverzekering op de markt die u toelaat verschillende beleggingsformules te combineren. Met het vernieuwde Save Select van Mercator kunt u, naast de vertrouwde rendementsformule met vast rendement en winstdeelname (Tak 21), nu ook aan pensioensparen doen via beleggingsfondsen (Tak 23).

Een pensioenspaarverzekering met fondsen heeft zo zijn voordelen:

Bent u een twintiger of een dertiger? Als u aan pensioensparen doet, investeert u op heel lange termijn en heeft u nog een heel lange beleggingshorizon voor zich. Er valt heel wat voor te zeggen om voluit in aandelen te stappen. Gaandeweg zal u evenwel zeker moeten bijsturen en uw beleggingsstrategie aanpassen aan nieuwe omstandigheden.

Bent u al wat ouder of wilt u in geen enkel geval enig beleggingsrisico nemen? U kunt elke waardeschommeling vermijden door een pensioenspaarproduct te kiezen waarbij de geïnvesteerde bedragen (uiteraard na aftrek van kosten) gegarandeerd veilig zijn en (eventueel) een gegarandeerd minimumrendement genieten.

gepost op 18/10/2011 - categorie : beleggingen