niet te missen

Welke kentekenplaat bij keuring verkoop voertuig ?

De verplichte technische keuring bij aankoop/verkoop van een tweedehandsvoertuig bracht heel wat problemen teweeg wanneer de verkoper van het voertuig zijn kentekenplaat reeds had ingeleverd of overgeschreven had op een ander voertuig.

Men diende voor de schouwing van het te koopgestelde voertuig dan beroep te doen op een garagehouder om het voertuig alsnog te laten keuren met een handelaarsplaat.

Vanaf 1 mei kan een persoon die een niet-geschouwde tweedehandswagen aankoopt deze zelf laten keuren voor verkoop onder zijn nummerplaat.

Voor de keuring dient hij het inschrijvingsbewijs van zijn huidig voertuig voor te leggen zodat men kan controleren dat de nummerplaat op het aangeboden te keuren voertuig wel degelijk op naam is van de persoon die zich aanbiedt.

Na de controle zal het loket het aanvraagformulier tot inschrijving van een voertuig reeds op voorhand invullen met de naam en adres van de persoon, houder van die nummerplaat.

Dit is toegestaan voor alle personenwagens, lichte vrachtwagens en oldtimers (opgelet vanaf april ook uitgebreide keuring). Deze procedure is echter niet toegelaten voor vrachtwagens of ander rollend materieel, ook geen aanhangwagens.

Zie KB

gepost op 27/04/2014 - categorie : verzekeringen